woensdag 1 oktober 2014

Dé vraag

Daar is ie weer. De vraag. Dé vraag. Wat is je lievelingsfilm? In mijn allereerste filmwerkgroep werd me die vraag gesteld. Daar zit je dan. Als naïef, jong meisje, net haar eerste stapjes gezet op de heilige bodem van de Universiteit van Amsterdam. Je wil een goede indruk maken, maar er zijn vijftien paar ongeïnteresseerde ogen op je gericht. Tja, wat antwoord je dan?


Hard gemaal in mijn hoofd. Intelligent doen, anders zijn. Mijn identiteit tonen aan deze kakelverse studenten, met wie ik op een dag misschien wel vrienden word. En toen hoorde ik twee woorden uit mijn mond rollen: The Notebook. HOE DAN.


De waarheid is dat ik nooit eerlijk antwoord heb durven geven op deze vraag, wellicht omdat ik het soms vermoeiend vind om mijn eigen standpunt te verdedigen. Het enige wat dan dus rest, is een beetje vaag gaan doen en zo snel mogelijk het onderwerp veranderen. Dan zeg ik: “Hmm. Heb ik eigenlijk niet echt. Ik vind heel veel dingen leuk. Dus, lekker weertje he?” Maar oké, jullie vragen erom en ik ga heerlijk eerlijk zijn. Mijn favo film ever is… (*tromgeroffel*) The Wolf of Wall Street.


Gewoon, omdat het de enige film is waar ik twee keer naar toe ben geweest in de bioscoop (en dat als arme student). Omdat de film iets met me deed. De definitie van een goede film is als ik na afloop meer wil weten. Over het verhaal, de regisseur, en wat Leo nou echt snoof. Over het in mijn ogen briljante acteerwerk en de beruchte maar hilarische Quaaludes scene. En bovenal over de mindblowing CGI die mij niet zijn opgevallen, zelfs niet na de film twee keer op groot scherm gezien te hebben. Dus hier hebben jullie het. Een stukje eerlijkheid. Kwetsbaar, net als Jordan Belfort.

Hebben jullie Wolf of Wall Street ook gezien? En herkennen jullie mijn gevoel rondom dé vraag? 

1 opmerking:

  1. Haha, ik herken me hier heel erg in. Vind het sowieso moeilijk om te kiezen, maar je wilt natuurlijk ook goed overkomen (ik vind dat iemands filmsmaak veel over iemand zegt). Ik vind the wolf of Wallstreet ook super tof. Leo is gewoon zo goed in deze film, zonde dat hij die Oscar niet won. Als ik zo mijn favoriete film moet noemen, zou ik zeggen the Silence of the Lambs.

    BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.