vrijdag 31 oktober 2014


HET IS HALLOWEEN. Jihaaa! Hoor ik jullie net zo enthousiast worden als ik ben? TE GEK. Nah, okee. Dat was nep. Halloween lijkt tegenwoordig gewoon een extra dag in het jaar te zijn waarop meisjes zich geoorloofd sletterig mogen aankleden. Regina George in Mean Girls is er niks bij, zeg maar. Zoveel bedekking, tss, waar was ze nou mee bezig?

Dat sletterige gaat dan onder het mom van: "als ik m'n tieten er maar hard genoeg uitpop, past dat héérlijk in die spooky sfeer." Op mij werkt het in ieder geval wel: ik schrik er flink van.

Denk dan die stem van Ernie erbij: BERT, BERT, HEHEHEHEHEHE. 

Naast iets te grote decolletés zijn er op zo'n Halloween-dag ook genoeg mislukte pogingen om grappig te zijn. Zo van: "Hoi ik trek een maandverband aan en smeer daar rood op en dan ben ik sowieso de leukste hier."Zelf ben ik niet de grootste fan van Halloween. Een paar jaar geleden zat ik in de trein, op weg naar mijn eerste echte Halloweenfeest. In de veronderstelling dat iedereen verkleed zou gaan - want tja, het was immers Halloween - had ik een gehele spuitbus zwarte haarlak in mijn haar gejast, mijn gezicht compleet wit geschminkt en een pakje aangetrokken dat geheel besmeurd was met nepbloed. Het eindigde in dat ik als enige verkleed was en het ook nog eens ging regenen, waardoor de zwarte haarlak overal op ging afgeven. Mensen wilden niet meer naast me staan: dat soort praktijken. De volgende dag bleek dat het nepbloed dat uitgewassen zou kunnen worden niet meer uit te wassen was, en dat mijn haar dagenlang grijs bleef omdat het zwart zich lekker in mijn haarwortels had gegrepen. So much voor die fantastische verkleedervaring waar die Amerikaanse high school films me zoveel goeds over hadden verteld.

Daarnaast zijn enge dingen niet zo mijn ding. Ik loop zelfs nog met een grote boog om het spookhuis in de Efteling heen en als ik langs de achteringang van Amsterdam Dungeon wandel schrik me altijd te pletter als een werknemer in zombie-outfit een sigaretje staat te roken.

En wat ook jammer is aan Halloween, is dat men in Nederland niet zo origineel is met de outfits. Als er dan een verkleedfeestje is, wordt massaal één van de dieren-onesies van de Primark ingeslagen of een stel kattenoortjes gekocht bij de feestwinkel. Alles in sexy variant natuurlijk. Zolang de sletterigheid beperkt is tot minimaal niveau en men niet al té grappig probeert te zijn, kan ik de verkleedtraditie overigens nog wel waarderen. En omdat dieren tenminste nog wel een beetje origineel kunnen zijn, heb ik deze niet zulke enge plaatjes voor je. Happy Halloween!Bron En ten slotte deze: YOU GO MILEY! 

Wat doe jij aan met Halloween? 

1 opmerking:

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.