woensdag 29 oktober 2014


Opgezette beesten zijn niet meer weg te denken uit het gemiddelde hedendaagse hippe interieur. Het hebben van een opgezet dier zegt iets over je innerlijk bosmens. Koop een kever, zet 'm in een lijstje en bam, jij bent die man die eigenlijk helemaal één is met de natuur, maar toch liever in de grote stad woont. Omdat ik de kriebels krijg van het idee dat er een dooie vlinder in mijn huis staat, die ook nog eens ooit een rups was, maar er toch heel graag bij wil horen, bedacht ik het volgende. Ik ging naar de Xenos, kocht een velletje 3D-vlinderstickers en maakte een vlinderspiegel. Hier een DIY. Waarschijnlijk de simpelste ooit.

Zo hoort het er dus uit te zien. 

Dit heb je nodig om een lijstje te maken met een net-niet opgezet dier erin

Soms doe ik iets creatiefs. Lekker met de handjes bezig, deze dorpse meid is er gek op. Gister was ik bij de mooiste winkel van Nederland: de Xenos. Daar kocht ik de benodigdheden:

 • Vlinderstickers 3D (Xenos, 1,29 euro)
 • Spiegellijstjes (Xenos, 3 stuks in verschillende formaten voor 2,99 euro)
 • Verf in elke wensbare kleur
 • Kwasten
 • Oude krant als ondergrond voor je creatieve uitbarsting
 • Een kopje thee, omdat het koud is buiten

De vlinders zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Ik ging voor groen, omdat dat mijn moeders lievelingskleur is. Zij heeft me immers op de wereld gezet, dus ja. Je hoeft niet perse een oude Parool te gebruiken als krant. Maar het is wel leuk. Want recycling is goed.

Zo maak je jouw awesome lijstje

 1. Doe verf op de krant.
 2. Meng verf (ik wilde grijs, dus ik mengde zwart met wit).
 3. Pak kwast en verf het lijstje. Als je niet zo lui bent als ik, plak je het spiegelgedeelte af met tape of een stukje papier zodat je niet per ongeluk op de spiegel schildert (zoals bij mij dus wel is gebeurd). 
 4. Wacht tot het lijstje droog is en plak de vlinder(s) erop. Het zijn stickers, dus dit is een kwestie van richten en plakken.
 5. Als je wel zo lui was als ik, zit er nu waarschijnlijk verf op de spiegel. Dit kun je er makkelijk afhalen door een wattenstaafje in wat nagellakremover te dippen en het voorzichtig op het glas te deppen. SO EASY. 
 6. Zet 'm neer op een prominente plek in je huis en bel je vrienden op om te laten zien dat jij er eindelijk bij hoort. Wat klopt de datum lekker zeg. Oh ja en die lelijke vlekken op het glas heb ik inmiddels weggehaald met nagellakremover. Dat is echt magisch spul. En ook chemisch.


Er is een alternatief...
Als je 3D-stickervlinders toch niet zo'n succes vindt of gewoon niet zo creatief bent met kwasten, kun je er ook bij horen door je vlinder of insect te kopen via de Museumwinkel. Je kunt er ook terecht voor schedels van baby-geitjes of een stelletje opgezette piranha's.


2 opmerkingen:

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.