maandag 13 oktober 2014

Oei. Mijn laatste twee posts gingen beide over films. Goed, het zijn allebei niet de minste films, maar 22dingen is geen filmblog. Ik moet een beetje bij mijn strategie blijven, toch? Ik heb jullie beloofd om over 22 dingen te schrijven. Daarom, vandaag, iets heel anders: een awesome woonidee! En mijn dilemma's bij het uitzoeken van meubels. Ahum.Even wat achtergrondinformatie. Mijn ouders hebben een huis gekocht in Amsterdam, en nu ga ik over een paar maanden dus naar dit adembenemende hoofdstadje verhuizen. Het zal de derde keer zijn dat ik uit huis ga, en je raadt het al, ik heb inderdaad een volledig nieuw interieur nodig. Dit is hoe ik te werk zou gaan als ik een man was.

1. Ik kruis 28 dingen aan in een Ikea catalogus.
2. Ik stap in een auto.
3. Ik stap uit bij de Ikea.
4. Ik haal 22 dingen (HA, snap je 'm?!) uit het magazijn die ik had aangekruist in de catalogus. Ze hadden niet alles meer, duh.
5. Ik rijd zes keer op en neer, want in een Mini past nou eenmaal niet zo veel.Vijf stappen. Vijf simpele stappen. Maar ja, we weten natuurlijk allemaal dat het niet zo werkt. Dit is hoe het scenario verloopt nu ik een vrouw ben, of nou ja, een vrouw, laat ik dat wat specificeren voor ik het hele feministische kamp over me heen krijg. Het scenario van een vrouw die geen keuzes kan maken (maar dat stiekem veel te fijn vindt):

1. Ik stap in een auto.
2. Ik ga naar de woonbeurs.
3. Ik maak heel veel inspirerende foto's.
4. Ik koop twee kaarsen, maar geen meubels.
5. Ik rijd terug naar huis.
6. Ik lees heel veel woontijdschriften.
7. Ik lees de woontijdschriften nog een keer.
8. Ik knip in de woontijdschriften.
9. Ik maak een moodboard.
10. Ik heb inmiddels nog geen meubels.

(Ondertussen ben ik afgeleid door Ikeameubels die op een niet traditionele manier gebruikt worden)


We zijn pas bij stap 10 en zitten zonder meubels. Top. Ik zal je niet vermoeien met elke stap van het proces, want weet je, dan zijn we in april en kan deze post niet online. Dat is overigens de enige reden, want ik weet zeker dat je razend benieuwd was naar elke stap uit het proces. Toch?

Maar goed. Ik doe nu net alsof ik het heel rot vind om hiermee bezig te zijn. Dat is niet zo. De waarheid is dat ik elke gelegenheid aangrijp om een woonwinkel te bekijken, een hip interieur-dingetje te pinnen, enzovoort. Langzaam verzamel ik de leukste dingen voor mijn huis, alhoewel het tot nu toe alleen nog maar "leuke" dingen zijn. Niks functie. Het oog wil ook wat. Hier een paar fotootjes van wat ik tot nu toe aangeschaft heb. Ik ben vooral blij met de lijstjes. Deze zijn op maat gemaakt door Simone de Meijere  en het zijn ├ęchte borduurwerkjes.


 Okee dit is niet mijn badkamer. Maar dit is dan ook nog niet de finish voor mijn lijstjes.


GEESTIG, he?!

Voor een vriendinnetje, die deze uitspraak nogal vaak doet. 

Prachtige kaarsen die te mooi zijn om aan te steken. Gekocht op de Woonbeurs in Amsterdam!

9 opmerkingen:

 1. Leuke blog meid! Waar heb je die lijstjes vandaan? GE-WEL-DIG! Ik ga je volgen :) Liefs, Roxanne/ www.peachlife.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik heb ze laten maken door een meisje dat ik ken, top he? Leuk dat je me volgt ;)

   Verwijderen
 2. Love it all!
  Laura. xx
  www.stylishvue.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha die teksten echt grappig :) Leuk artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je schrijft ontzettend leuk! Het lijkt me ontzettend lastig om steeds weer te moeten kiezen tussen meubels, zoveel keus :p En die ombre kaarsen zijn geweldig xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik kan ook echt doordrijven in mijn boeken- en filmposts; het is dat ik mezelf in de hand hou ;) Die borduurwerkjes zijn echt super leuk! Vooral in die over selfies in een badkamer kan ik me herkennen; vind het altijd zo erg als mensen een selfie op social media zetten met een wc op de achtergrond...

  Bedankt voor je reactie op mijn blog! Jij schrijft ook super leuk en vind je onderwerpen ook leuk! Origineel! X

  BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.