maandag 27 oktober 2014


In het leven van een 21-jarige student zonder vaste baan gaat heus niet altijd alles zo mooi en goed en leuk als ik het beschrijf. Ik postte afgelopen week dan misschien wel net iets te zonnige foto's van mijn vakantie in Turkije en vertelde over hoe verliefd ik ben op mijn nieuwe Nikes, maar weet je, ook ik maak in zo'n week de meest ellendige dingen mee. En daar wil ik best even over klagen. Ik blijf een Nederlander, hoor.

Deze vijf dingen zitten mij dwars op deze maandag:

1. Wekkers
Maandagochtend is zo'n dag dat wekkers verboden zouden moeten worden. Het is al pittig genoeg dat er weer een hele week voor je deur staat, maar als dat ding dan ook nog eens onverbiddelijk gaat piepen... Pure haat. Het komt niet vaak voor, maar soms moet ik om 7 uur opstaan. Om hier positief in te gaan, heb ik een boodschap aan mezelf getypt die leuk oplicht als mijn wekker gaat. Maar dan wil ik mezelf eigenlijk wel wurgen om mijn zogenaamde positiviteit. Hoezo word wakker? Hoezo mooie dag vandaag? In mijn dromen is alles ook heel mooi hoor!


2. Het nummer Geronimo van Sheppard
Maar ja. Als je eenmaal over dat opstaan-moment heen bent, valt het allemaal best wel mee. Totdat je  het nummer Geronimo van Sheppard hoort, dat de rest van de dag niet meer uit je hoofd gaat. Het is een super vrolijk nummer enzo. En de clip, iets met een kartonnen robot. Vrouwen met gitaren en heftige hoofdbewegingen en blauw haar. Leuk hoor. Maar er is zoveel gaande. Je moet Geronimo zeggen. Vervolgens moet je je afvragen of je de liefde kan voelen. Dan moet je je bommen wegstoppen. Ik snap 't niet. Wat ik wel snap, is dat dit de hele dag in mijn hoofd blijft hangen. Ga kijken dan, dan sta ik er niet meer alleen voor:


3. De Mediamarkt
Het is deze week "gekkenhuis" bij de Mediamarkt. Ik ben toch niet gek? Nou, bij Mediamarkt zijn ze dat dus wel. Wat zeggen ze ook alweer altijd? Schoenmaker, blijf bij je leest? Mediamarkt heeft daar duidelijk even schijt aan. Tussen de HD-televisies en iPods zijn aankomende week Uggs, Baboe bakfietsen, wijnglazen en horloges te vinden.  Ok. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom dit mij dwarszit deze maandag. Maar nu is het eruit; ik kan weer rustig ademhalen.
4. Het sluiten van mijn favoriete IJssalon
Dit bericht op mijn timeline deze ochtend:

Mijn favoriete ijssalon is dicht. Het is niet eens een waarschuwing. Gewoon een ijskoude (HAHA) mededeling. Zo van: wij zijn dicht. Jij hebt pech. Au, pijnlijk. Gelukkig heb ik zaterdag gehoord dat het IJscuypje niet meer verandert naar Stamppotje deze winter, dus de ijstoevoer stopt godzijdank niet zomaar. De goden zijn op mijn blote knieƫn bedankt.

5. De stem in de Kruidvatreclame
Deze frustratie zit me niet alleen dwars op maandagen, maar het feit dat het deze helse dag is helpt wel een beetje mee. GIGA VOORDEEL BIJ KRUIDVAT. Iedere reclame lijkt het weer alsof de voice-over een hap neemt van een veels te hete kroket die ergens halverwege de keel blijft steken. Ik ben heel hard op zoek naar de mute-knop, maar de batterij doet het niet. Zucht, maandagen.

Geen zorgen. Ik ga de stem niet met je delen. Je kent 'm al en ik ben geen sadist. Wel even deze grapjas: "Kruidvat, steeds de duurste, nooit wat te vinden."

2 opmerkingen:

  1. Oh ik heb ook een hekel aan maandagen. Vandaag ook als pak ezel in de trein en vervolgens als een idioot door Zwolle fietsen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh ja die kruidvat reclames zijn zo iritant. Haha toevallig, ik heb HEEL de ochtend dat liedje in mijn hoofd gehad! Vind hem nog steeds leuk haha ;)

    BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.