zondag 19 oktober 2014Oh. Mijn. God. Facebook. Halve dagen breng ik door op dat verdomde, rottige medium. Soms zit ik me op te vreten over hoe mooi het leven van al mijn "vrienden" lijkt te zijn (kan je iemand met wie je 1 drankje gedeeld hebt in een of andere club een vriend noemen?), andere keren (de laatste tijd steeds meer, oei) fungeert Facebook als het nieuwe Marktplaats. En dan vind ik mezelf uren struinend tussen allerlei kledingstukken die ik echt niet nodig heb.

Omdat ik Facebook toch ook nog wel een beetje leuk vind (gelukkig, anders zou mijn leven echt half weggegooid zijn), heb ik een lijstje gemaakt van mijn top 7 lievelingsdingen die ik volg op Facebook. Om zowel haat- als liefdeverhoudingen. En waar ik stiekem elke dag best een beetje blij van word. Of van huil van binnen. Niet perse in volgorde van like-ability.Bron 

1. Buzzfeed
Mijn absolute favorietje als het aankomt op zinloze berichtgeving die toch heel leuk is om te weten. Met berichten als "Find out if what you're doing in the poo chambree is normal or not",  "Let's Be Honest, This Is What Your Favorite Emojis Really Mean" en zaken als het alternatieve einde van de Titanic vermaak ik me uren. Eerlijk is eerlijk, zinlozere berichtgeving bestaat er niet, maar ook geen grappigere. Bijna elk artikel van Buzzfeed dat voorbij komt op mijn Facebooktimeline wordt even aangeklikt. En dan ben je weer een uur verder. Zie hier alvast het geweldige alternatieve einde van de Titanic. En nee. Dit is niet nep. Wees gewaarschuwd: het is best slecht.

Bron: YouTube


2. Kleding aangeboden/gezocht
De laatste tijd heb ik iets te veel tijd doorgebracht op deze Facebookpagina, waardoor mijn hele timeline nu gevuld is met kledingstukken van onbekenden. Het mooie is, het gaat hier om zoveel meer dan kledingstukken. Er worden adviezen gegeven. 20.000 meisjes die samen sterk staan of zich met z'n allen woedend op één ander meisje storten. Jongens die verdwaald zijn en zich stiekem rot lachen om de commentaren die hier gegeven worden. De eeuwige bontdiscussies. De meisjes die ineens allemaal spontaan besluiten hetzelfde paar schoenen aan te schaffen. De trollers. De eeuwige haat. En natuurlijk de meisjes die een statement willen maken. Zoals deze hier:


Bron: Facebookpagina Kleding aangeboden/gezocht

3. The Official Grumpy Cat
Dat hoofd. Die blik. Die snorharen. Deze Facebookpagina brengt by far de grootste glimlach op mijn gezicht. En een kat met bijna zeven miljoen likes, wie vindt dat nou niet leuk?


Bron: Official Grumpy Cat Facebookpagina 


4. The Overslept
Awesome band, van Nederlandse bodem nog wel. Ze brengen volgende week hun nieuwe EP uit en om ons daarvoor warm te maken worden er op de Facebookpagina allerlei coole teasers geplaatst, waaronder één in acht-bits, wat zoiets inhoudt als dat het klinkt als een oude Mario-game. Echt de moeite waard om eens te beluisteren. Handjes af van de drummer alleen dames, hij is al bezet! ;-)

Bron: The Overslept Facebookpagina

5. Linda
Soms is het fijn om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in de wereld, zonder dat ik daarvoor de app Nu.nl hoef te openen. Dat klinkt niet alleen lui, maar dat is het ook. Waarom moeilijk doen als Linda er plezier aan beleeft om het mij makkelijk te maken? De 8 uur update van alles wat ik hoef te weten op elke doordeweekse dag, een leuk filmpje, awesome winacties (zo won ik bijvoorbeeld het Hema worstenshirt via Linda). Ik ben fan!

Bron: Linda Facebookpagina


6. Upcoming
Deze pagina is eigenlijk de Nederlandse Buzzfeed. Maar Nederlands, dus leuker. Er komen quizzes voorbij, ongemakkelijke foto's om je maandagochtend op te leuken, heel veel gekke dieren (zie hieronder een foto afkomstig uit het artikel: Hierom moet iedereen zijn kat als leeuwtje verkleden) en vooral leuk geschreven stukken. Daar ben ik gek op, je weet toch!

Bron: Media.giphy.com via Upcoming

7. The same picture of a dog in tap shoes every day
En tot slot nog even deze. Deze Facebookpagina levert elke dag weer de nodige lachkicks op. De naam is al genoeg reden om te lachen, en dat er dan ook nog eens elke dag dezelfde foto van een hond met tapschoenen wordt geplaatst... Wauw. Gewoon wauw. Zo fijn dat de hond elke dag weer op tijd is om dezelfde foto te maken. Op precies dezelfde plek. Wie verzint dit nou?

Bron: The same picture of a dog in tap shoes every day Facebook pagina


11 opmerkingen:

 1. Haha super grappig om te zien!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hah :-) Best wel herkenbaar. Zelf heb ik ook zo'n haat-liefdeverhouding met bepaalde facebookpagina's. Enfin, eerder met personen, zal ik maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha o god die laatste is geweldig ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha leuke pagina's! Ik probeer zelf niet teveel op Facebook te zitten omdat ik het stiekem een stuk minder leuk vind dan Instagram!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar. Soms erger ik me mateloos, soms kom ik niet meer bij van het lachen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha wat leuk geschreven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha die laatste!
  Linda vind ik heel leuk, kijk dagelijks een paar berichtjes van ze, vooral als het leuke filmpjes bevat.
  Je moet eens 'make that the cat wise' opzoeken ;P Heeel fout.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha wat een leuk en herkenbaar artikel!
  En wat kan je goed schrijven ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.