donderdag 23 oktober 2014

Throw Back Thursday: vakantie in Turkije



Ik wil niemand jaloers maken ofzo, maar mijn zomer was best wel onvergetelijk. Het begon in mei, toen de wolken plaatsmaakten voor de eerste stralen zonneschijn op mijn huid. Dat moment, dat je merkt dat je het te warm hebt op de fiets met een jas aan: ma-gisch. Nu is het 23 oktober en de regen tikt zachtjes tegen het raam. Dat is een verademing in vergelijking met de afgelopen dagen, toen donkere regenwolken roet in mijn spreekwoordelijke eten gooiden. Ik ben deze zomer vijf (!) keer naar het buitenland gegaan: Turkije, San Sebastian, Ibiza, Londen en Valencia. Ik heb heel wat mooie plaatjes geschoten en die wil ik graag met jullie delen. Om de pijn van die regendruppels een beetje te verlichten. Een beetje zonneschijn op je scherm. Zodat we allemaal nog even weg kunnen dromen bij hoe mooi de zomer was.



Mijn eerste vakantie begon op 25 juni. De dag nadat ik mijn koffers en verhuisdozen uit Amsterdam terug naar huis had verhuisd, ik me ingeschreven had voor mijn nieuwe vakken en ik mijn fiets voor het laatst gezien heb op het Amstelstation (r.i.p.). Om 5 uur 's ochtends nam ik het vliegtuig naar Dalyan, Turkije, samen met Daan, mijn vriend. We waren op dat moment 3,5 jaar samen, maar waren schandalig genoeg nog geen één keer echt samen op vakantie geweest. Hij was wel al een aantal keer mee geweest met mijn ouders naar Ibiza, maar echt samen is natuurlijk weer heel anders. Oordeel zelf maar of we het leuk hebben gehad, afgaand op de volgende foto's. Bijna alle foto's zijn gemaakt met mijn Canon 70D.

Het hotel waar we sliepen zat aan een prachtige rivier omringd door bergen. Achter mij zijn de koningsgraven van Dalyan te zien, waar duizenden jaren geleden belangrijke Turkse koningen begraven zijn.


Het zwembad bij ons hotel


Het WK was ook nog gaande. Hier met mijn niet van echt te onderscheiden Nederlands elftal shirt, vers gekocht bij een lief Turks mannetje. De wedstrijd werd ons iets te veel. We vielen bijna flauw  toen Nederland in de laatste minuten alsnog won tegen Mexico. Vervolgens werden we door elke toerist en local met gejuich onthaald omdat we gewonnen hadden. Daan en ik voelden ons net supersterren.  

Bij het tropische hotelbarretje.

Oef, hier verlang ik zo naar. 

 In een cute vissersstadje
Spontane foto, ahum, jammer van die auto. 



Koningsgraven

Zeer fotogenieke Griekse stad die sinds honderd jaar compleet verlaten is. 


Op Blue Lagoon Beach. Waar het water zo helder was dat ik het niet zag.








Wat heb jij allemaal uitgespookt deze zomer?

2 opmerkingen:

  1. Wat ben jij een bofkont zeg! 5 keer naar het buitenland wat super leuk! Prachtige foto's heb je gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.