woensdag 12 november 2014

Omdat gratis Spotify één groot spel is.Ik moet vaak de problemen van internetdaters aanhoren (mislukte swipes op Tinder enzo), maar hoor nooit wat over de misere van de skeere muziekliefhebbers onder ons. Oh ja. Omdat die er niet is.

Het is bijna wetenschappelijk bewezen dat gratis Spotify gebruikers een gelukkiger en plezierig leven leiden dan betalende gebruikers. Die mensen die hun 10 euro per maand lekker in hun zak houden en ook nog eens dezelfde hoeveelheid muziek hebben als dat betalende volluk. Dertig van de veertig miljoen maandelijkse actieve gebruikers per maand is zo verstandig om zijn Spotify account keihard gratis te houden (bron). Omdat de rijkeluizers met een betaald account daar niks van snappen, zijn hier vijf redenen waarom het zo geweldig is om een gratis Spotify gebruiker te zijn.

1. Who needs better sound quality, anyway?
Alsof we dat verschil gaan horen op onze shabby gehoordevices.


2. Gratis Spotify geeft rust in een wereld vol keuzestress.


Dit gevoel, van niet weten wat je moet, dat kennen wij Freemiumers niet. Wij hebben zo weinig opties, waardoor we er weer helemaal bovenop komen in deze wereld die toch al zo vervuild is door mogelijkheden. Afspeellijst selecteren - shuffle - klaar. Of gewoon het gehele oeuvre van je favoriete artiest luisteren. Dus óók die nummers van voor hij beroemd werd. Kunnen we weer over opscheppen. Zo zijn we dan ook wel weer.

3. Vijf keer per uur skippen, het is een uitdaging. 
Oké, soms komt er écht een nummer voorbij dat je niet kan aanhoren. Wij Freemiumers kampen met het probleem dat we maar vijf keer per uur een nummer mogen wegzappen. Dat zien we als een leuke uitdaging. Soms heb je er al vier weggedrukt en komt er wéér een nummer dat je niet zo kan waarderen. Maar je weet nooit wat het volgende nummer gaat brengen. Wat als dat nog slechter is? Je waagt het erop. En dan is het volgende lied Taylor Swift met Shake it Off. Nailed it.4. Gratis Spotify is één groot spel!
Een spel dat je wint als je maar lang genoeg aanhoudt! Als we dan toch een keer overlopen naar de bad side, maken we er ook gewoon een feest van. Wanneer we een keer stiekem hebben ingelogd op het betaalde Spotify account van vader/zus/beste vriend, lopen de spanningen hoog op. Twee gebruikers tegelijk betekent: oorlog.


En dan is het een kwestie van wie het het langst volhoudt. Play. Pause. Play. Pause. Play. Pause. Play. Ooit houdt het op aan die andere kant, en besluit die ander maar een YouTube-filmpje te gaan kijken. Het swingen kan beginnen. 


5. Wij ontdekken een shitload aan nieuwe muziek.
Als je een afspeellijst maakt en er te weinig nummers in zitten, stuurt Spotify je een supervriendelijk bericht. Dat ze wat nummers hebben toegevoegd aan je lijst, anders was je zo snel klaar. Fijn he, dat ze zo meedenken?En voor je het weet sta je mee te tappen op de Poolse rap. Free Spotify is de bom.

0 reacties:

Een reactie posten

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.