zaterdag 6 december 2014


Het is bijna kerst en dat is mooi. En alhoewel we de kerstgedachte natuurlijk al helemaal voelen, zit er ook een commercieel kantje aan dit evenement, waar we stiekem maar al te gek op zijn. Het betekent gebreide sjaals van oma, poppige fotolijstjes van je vrienden en met een beetje geluk een gouden ring van je geliefde. Maar je zult zelf ook aan de slag moeten. En omdat jij sowieso wel een stuk of vijftien hipster vriendjes en vriendinnetjes hebt, selecteerde ik alvast de dertien ultieme cadeaus voor deze doelgroep met specifieke smaak. Zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op de échte kerstgedachte: heel. veel. eten.1. De kersttrui
De hipster is gek op truien, sweaters, en al het andere dat oversized is en eruit ziet alsof het van een zolder van drie generaties geleden afkomstig is. Met kerst zijn er uiteraard speciale edities. De truc is: hoe kitscher, groter en kleuriger: hoe beter. Pinguïns, lichtjes, als het even kan gooi je het favoriete dier van de hipster er in: de kat. Succes gegarandeerd.

Dit extravagante exemplaar is hier te koop voor €61,76.

2. De selfie broodrooster
Dit cadeau is bedoeld voor de hipster die het leuk vindt om zijn eigen gezicht te burnen én gek is op selfies. 
Best prijzig, maar dit is wel een cadeau dat iedere ochtend weer gebruikt kan worden. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Totdat de gelukkige zijn eigen gezicht zat is. Hier te bestellen voor ongeveer 75 dollar.

3. Geborduurde lijstjes
Uitspraken x hipsters = gouden combinatie. En als je er dan ook nog iets vintage-achtigs mee kan doen, heb je nog meer goud in handen. Deze liet ik zelf al eens maken. Want ze zijn awesome. 


Hier te bestellen. Inclusief (hergebruikt!) lijstje vanaf  €7,50 euro per stuk.

4. Deze broche. 
Iedereens favoriete internetkat is godzijdank ook te koop in broche-vorm.

Hier te koop voor 10 euro.

5. Mushroom Farm Kit
Hoe hip(ster) is het om je eigen paddenstoelen te kweken. Op koffiedik nog wel. Met deze do-it-yourself mushroom farm kit kan het. Zelfs op je balkonnetje.Onder andere hier te koop voor 13,50.

6. Kerstboom oorbellen
Omy. Deze passen perfect bij de kersttrui.

€2,50 bij de Primark 

7. Kim Kardashian oorbellen
Kim Kardashian, huilend in je oor: dat is gewoon de droom van iedere hipster.


Hier te koop voor slechts €8,35. 

8. De hotelfietsbel
Hipsters worden niet vaak gezien zonder fiets en daarom is een mooi item om deze liefde op te leuken een prima cadeau. Deze fietsbel bijvoorbeeld, die heel wat wegheeft van een traditionele hotelbel.


Onder andere te koop in Hutspot Amsterdam of online hier voor 27,50.

9. Een MacBook sticker
Naast de MacBook is de hipster vaak één met zijn/haar MacBook. Het zitten achter een MacBook met een grote latte machiato in de hand in een nog relatief onbekend café in Amsterdam Oost staat voor individualiteit, creativiteit en grootsheid. Maar ja, inmiddels zijn er steeds meer van die gappies die een MacBook aanschaffen. Om toch nog anders te zijn kun je dan een sticker op je MacBook plakken.
Bijvoorbeeld deze appelsap sticker. Hier te koop voor 10,99.

10. Gepersonaliseerde Moleskine
Soms moet er even iets opgeschreven worden, en dat doen hipsters niet in standaard notitieblokjes. De Moleskine past veel beter bij het imago. Bij Uncover Lab in Amsterdam graveren ze allerlei dingen met laser. Bedenk een design en laat het vervolgens graveren. Dit kan in een Moleskine boekje, maar ook in een houten iPhone hoesje of zelfs in je MacBook.


Hier te koop, vanaf 12,50.

11. De scratch map
Deze kaart is volledig te personaliseren. Het is één grote kraskaart. Zodra je ergens geweest bent, pak je er een munt bij en kras je het bezochte land weg. Zo kun je elkaar lekker de ogen uitsteken over waar je allemaal geweest bent. Ik zeg niet dat hipsters dat graag doen, maar toch leuk.

Onder andere te koop bij de Bijenkorf, of hier voor 19,99.

12. Deze sokken.

€2,50 bij Primark


13. Het opgezette dier
Tja. Dit is natuurlijk een beetje voor de hand liggend, want geprepareerde beesten zijn hot. Ik schreef er al eerder een stukje over, hier kun je lezen hoe je zelf een (net niet) opgezet dier in elkaar knutselt. Maar als je het goed wilt doen, ga je naar de Museumwinkel. Van kever tot papegaai, alles is mogelijk.

 Hier te koop.En hoe ga je dit allemaal inpakken? 
Zelfs daar heb ik een suggestie voor. Dit awesome inpakpapier van Gift Couture bijvoorbeeld.

Of deze: ook van Gift Couture. Je krijgt er een bakje en folie bij, waardoor je cadeautjes net echt vlees lijken. 


En... welke wordt het?

6 opmerkingen:

 1. En nu heb ik meteen een paar kerst kado ideetjes voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha ik vind de broodrooster geweldig!

  Liefs,
  Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik vind dit echt een geniaal artikel!! x
  ps: ik heb jou hulp/mening nodig, lees op mijn blog waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha geweldig, dat broodrooster! :') Dat inpakpapier is echt geniaal..
  X Emma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige items op een rij! Zo'n kersttrui is altijd grappig om te geven!

  BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.