dinsdag 13 januari 2015

, , , ,

DIY: Plant-o-saurusVroeger keek ik altijd naar het programma Dinobabies. Ik vond dat liedje gewoon zo cool. "Dinobabies zijn te geeeeeeeek". Daarna volgde ik Platvoet en z'n vriendjes op de voet (haha goeie). Sindsdien ben ik fan van dinosaurussen en dat vertaalde ik vandaag naar een extreem creatief idee. Het was weer zo'n idee waarvan vrienden en familie zeiden: "Waarom zou je dat in godsnaam doen?" En toen deed ik het gewoon. CRA-ZY. Het idee was om een speelgoeddinosaurus goud te spuiten en er een plant in te stoppen. Jep, echt.

Zo ontstaan goudgespoten dinosaurussen met planten erin
Dit moet je doen, als je het ook wilt doen. Koop een speelgoeddinosaurus. Er zijn ongetwijfeld vele varianten op de markt, maar ik koos er een bij de Action. Die kostte me 3,99 euro en voldoet perfect aan alle eisen. Vervolgens kocht ik een gouden spuitbus van 2,19 euro (uit mijn hoofd). Daarnaast heb je nog een klein plantje nodig. Deze zijn te koop bij ieder tuincentrum. Ik kocht een mini-cactus, omdat ik van alles dat mini is houd. Dit, en een Stanley-mes - maar die heeft iedere flapdrol vast wel ergens in huis - is alles dat je nodig hebt.


Als je in volle glorie genoten hebt van je dinosaurus, wordt het tijd om hem open te snijden. Dat kan even pijn doen. Probeer het gat ongeveer zo groot als het potje te maken. Het is namelijk mooi als het potje precies wegvalt in het gat. Dat is gewoon even passen en meten.


Er blijkt ineens een heleboel gek wattenspul uit het gemartelde dinosaurus-lichaam te komen. Dat mag er uit, anders past je plantje er niet in.


Vervolgens mag je met de gouden spuitbus aan de gang. Leg even iets onder je dino, want hoe mooi goud ook is: niet alles hoeft die kleur te krijgen. Nog een tip: ga niet zoals ik binnen aan de slag met je spuitbus, want dat spul is echt best wel heel sterk en ik ben de rest van de dag high geweest. Niet zo mooi, vooral omdat ik nog aan een heel ingewikkeld business plan moest werken.


Tja, even wachten met opdrogen, daarna even kort op z'n ruggetje leggen zodat z'n buik ook lekker goud wordt. Eventueel nog een laagje goud eroverheen als je zin hebt in een goede high. Dan kun je je plantje erin douwen.  RAAAAWWRRRR. 


Ik ben niet zo goed in rechte stukken uit een dinosaurus zagen, zo blijkt maar weer.


Bij een DIY hoort natuurlijk een artistieke close-up van mijn kunstwerkje.


Voila, klaar om ergens neer te zetten.


2 opmerkingen:

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.