vrijdag 2 januari 20152 januari 2015. Jep, het is 2015. De brandweerwagens druipen langzaam af en de mensen met katers komen uit hun veilige holletjes gekropen. Wat er over is van het vuurwerk wordt van de straten geveegd en het laatste weekend van de vakantie is alweer aangebroken.

Oud en Nieuw wijst ons op het feit dat er alweer een jaar voorbij is. Het is een mooi moment, waarop even stilgestaan kan worden bij al het fijne dat men het afgelopen jaar bereikt heeft. Een studie gehaald, paardrijles genomen, of gewoon een paar kilootjes aangekomen. Dat is ook best heel knap, vooral gezien het feit dat de prijs van een vol boodschappenmandje bij de Albert Heijn alleen maar stijgt.

Dit waren mijn hoogtepunten dit jaar: 
 • Weer een jaar van mijn studie afgerond
 • Ik kan nog steeds Cum Laude afstuderen
 • In de zomer op vakantie geweest met iedereen die ik maar wilde en overal waar ik maar heen kon: Turkije, Ibiza, Londen, Valencia en San Sebastian kwamen allemaal voorbij
 • Beginnen met 22dingen
 • Van mensen horen dat ze mijn posts herkenbaar vinden en mijn schrijfstijl leuk
 • Nog een jaar samen met Daan (4 jaar nu al, hoe dan?!)
 • Ik heb geleerd dat ik en ondernemen dikke vrienden gaan worden
 • In drie verschillende huizen gewoond, 2x in Amsterdam en 1x in mijn home town Huizen
 • Definitief een huis gevonden in Amsterdam, waar ik zo lang mag blijven als ik wil
 • Ik heb geleerd wie mijn vrienden zijn... maar ook wie niet
Nog steeds verliefd op Ibiza en op Daan (die vliegt door de lucht op deze foto)

Maar naast dat je kunt stilstaan bij al die bereikte mijlpalen, is oud en nieuw ook een keiharde klap in je gezicht. Bij mij dringt het besef door dat mijn dertiger jaren zo langzamerhand in zicht komen. Mijn blonde lokken zullen snel plaatsmaken voor een grijze haar hier en daar. Het is 2015: de tijd dat ik wegkom met mijn onschuldige, onwetende student-act is voorbij. Ik moet toch echt snel iets moet doen dat de wereld verbaast, want voor ik het weet vertelt sociale druk mij dat ik een kind moet gaan baren en mijn carrière in de media-branche toch niet zo spectaculair is geworden als ik had gehoopt.

Januari voelt als een schone start. Je zou elk moment van het jaar kunnen beginnen met het doen van dingen die je altijd uitstelt, maar zoals de term al zegt; dat doe je niet, want het zijn dingen die je altijd uitstelt. 1 januari lijkt daar een hele geschikte dag voor te zijn. Het moment dat mensen massaal tegen elkaar zeggen: "Nu ga ik echt stoppen met drie pakjes sigaretten per dag in mijn mik te douwen." Ook ik moet eraan geloven. Goede voornemens. Een woordcombinatie waar ik stiekem de kriebels van krijg. Normaal doe ik er ook niet aan. Maar mijn eerste goede voornemen is dat ik goede voornemens ga hebben. Omdat ik het gevoel heb dat ik soms blijf steken op een punt van "goedheid", terwijl ik naar een punt van "perfectie" wil.Hier komen mijn voornemens. En als ik ze opschrijf, worden ze echt:

 • Meer filmen, ik heb vorig jaar twee dikke camera's (Canon 70D en GoPro) gekregen en ben er nog veel te weinig mee aan de slag gegaan.
 • Leren monteren. En dan bedoel ik dus niet meer grapjes uithalen met iMovie. Echt monteren. De programma's heb ik al: nu nog de skills.
 • Meer fotograferen: ook dat kan met mijn Canon 70D. Maar, ik doe het te weinig. 
 • Schrijven, schrijven, schrijven en nog meer schrijven!
 • Mijn blog tot een hoger niveau tillen. Het is nu prima en ik ben er best tevreden mee, maar er ontbreekt nog van alles. Een about pagina, vaste rubrieken, een mooie layout, een handig overzicht van al mijn artikelen: dat soort dingen. Zodra ik er echt tevreden over ben, kan ik ook aan de slag gaan met het aantrekken van publiek, zodat de artikelen ook buiten de vriendenkring worden gelezen. 
 • Sporten. Want dat doe ik nu niet. Nooit. Oké, ik stap regelmatig op de fiets, maar de tijden dat ik alles kon eten zonder aan te komen zijn voorbij. Bovendien merk ik dat mijn conditie op -10 staat: als ik een sprintje moet trekken voor de trein ben ik bekaf. Daarom: meer sporten, iets meer op mijn voeding letten. Maar don't worry, dat chocoladetaartje laat ik echt niet staan. 

Dit jaar laat ik me inspireren door Nike. Ik had toch al nieuwe schoenen nodig. 

 • Minder zorgen maken. Ik maak me namelijk zorgen. Veel en om alles. Soms is dat fijn, want het zorgt ervoor dat ik alles van te voren heb uitgestippeld. Ik weet precies welke bus ik over twee dagen moet pakken en mijn kleren liggen de avond van te voren al klaar. Maar het zorgt er ook voor dat ik gruwelijk hoge eisen aan mezelf stel, waar ik niet altijd gelukkig van word. Mijn cijfers mogen niet lager zijn dan een 8, ik moet ALLES wat ik doe beter dan perfect doen. Maar dat betekent dat ik een week van te voren me al druk ga maken over hoe ik het allemaal goed kan doen. Terwijl het toch altijd wel goed komt. Daarom: minder druk maken. Want het is zonde van mijn leven. 
 • Minder vaak nee zeggen. Ik heb soms de neiging overal de problemen van in te zien en dan voor het gemak maar gewoon nee te zeggen. Maar soms is het ook wel eens leuk om spontaan dingen te doen. Me over te geven aan het moment en gewoon met de flow mee te gaan. YOLO enzo. 
 • Veel nieuwe dingen proberen! En daarmee bedoel ik niet dat ik ineens ga experimenteren - mijn tienerjaren zijn immers long gone. Maar gewoon: verandering omarmen. Ik ben niet de grootste fan van veranderingen, maar waarom eigenlijk niet? Eerste keren zijn altijd het leukst. Dus dat moet ik in mijn achterhoofd houden als ik voor de zoveelste keer dat zelfde gerecht bestel bij dat restaurant waar ik al tien keer ben geweest. 
 • Uitzoeken wat ik wil met mijn leven. Hmm. Dit is nogal een groot goed voornemen. Want mijn leven, dat is zo'n grote poel van onwetendheid waar nog zoveel in kan gebeuren. Een vijf-jaren plan maken dan maar? 
Ik zie het al: het wordt een zwaar, maar mooi jaar. 

2 opmerkingen:

 1. Hope all your wishes may come true ! Happy 2015 !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben met je eens dat het een bijzonder jaar gaat worden, maar het belangrijkste ingrediënt daarvoor zijn we zelf...

  BeantwoordenVerwijderen

bloglovin

Followers

Het stoffige archief

Alle content en fotografie © Melissa Krechting, tenzij anders vermeld. Mogelijk gemaakt door Blogger.